EN SAMLING SOMMERMINNER
Sommerens salgsutstilling 17. juni til 29. august 2021 forvandles og varer ut søndagene i september …
Sommerutstillingen går over i en TRANSFORMASJON. Hver søndag i september endres utstillingen bilde for bilde. Da blir det nye verk av flere kunstnere og designere.
Ole Marius Jørgensen
Silke Mathé
Joakim Kalmar
Christian Tony Norum
Alex GO
Mette Lortenzen
Benedicte Pedersen
Eva Sjøwall
Ingrid L. Lindemann
Cecilie E. Åserud
Thomas Nesland Olsen
Jorunn Westad
Henriette Roka-Aardal
Fredrik Fjeld Kløvstad
Katie Alfheim
Objektstories
Kjell Munch
mfl
Kunstnere i TRANSFORMASJON presenteres fortløpende i september.
Følg oss gjerne på facebook og instagram (@munchx.no)
MUNCHX holder til i Villa Fredheim, inngang i det gule bygget, Gamle Drammensvei 196, 1365 Blommenholm – kart
Vi følger råd om smittevern.
Utstillere i «En samling sommerminner / Transformasjon» ▼
Noen av utstillerene har med mer enn det ene bildet som vises på nettsiden. Velkommen til å samle sommerminner i Munchx. Ta kontakt om du vil kjøpe rett fra nettsiden: x@munchx.no
Ole Marius Jørgensen
Fotografiet er innrammet i en gullforgylt ramme. Den bærer preg av bruk, den har spor, arr. En ramme omkring de assosiasjonene som oppstår foran verket «A car was passing by». Det sitter en omreisende «salesman» ved et bord på en rasteplass. Hans liv, eller betrakterens tanker om det, er fotografert inn i en evig historie skapt av Ole Marius Jørgensen.
Ole Marius Jørgensen er fotograf og holder til i Asker når han ikke er på reise for å finne scener til de fotografiske fortellingene.
Cecilie E. Åserud
Cecilie vandrer. Gjerne i skumringstimene. Tar hun bilde av lys eller mørke? Er det egentlig foto av et sted eller en stemning?
Cecilie bor i mitt nabolag. Jeg vet hvor hun vandrer. Men hennes komposisjoner er mer som abstrakte malerier, der hun henter frem en sparsommelig bruk av farger, geometriske former og arkaiske linjer.
Cecilie E. Åserud er grafisk designer og fotograf. Hun bor på Blommenholm.
Christian Tony Norum
Christian er den kunstneren jeg vet om som omfavner kunsthistorien og særlig Edvard Munchs fotspor med en dyp innlevelse. Han beveger seg med Edvard. Hver sommer holder han i noen uker til i Munchs atelier på Ekely. Noen av maleriene i sommerutstillingen er laget under et opphold i Warnemünde, også et av stedene Edvard oppholdt seg. Likevel er det Edvard i Norge jeg ser, særlig maleriet So The mirrors will projekt The flaws Of humanety, nemlig det store treet ved broen der pikene står i Åsgårdstrand. Han maler med olje på lerret. I motivene er det alltid mulig å se nye bilder, få overraskende assosiasjoner og tolke like fritt og hemningsløst som om man selv er midt i en skapende prosess.
Christian T. Norum er utdannet ved Statens Kunstakademi, har atelier på ulike munchske steder i Norge og bor på Nesodden.
Mette Lorentzen
Hun maler sommeren som var. I atelieret står vaser og krukker med tørre, botaniske former – frøkapsler, stilker med krøllete blader, blomsterkroner i ettersommerens farger. Erindringer. De står lenge nok til å bli foreviget når høsten kommer og vinteren etterhvert dekker pantene i hagen.
Mette Lorentzen har atelier i Oslo. Hun har blant annet studert ved Statens Kunstakademi og Det Russiske Kunstakademi – I.E. Repin i St.Petersburg.
Kjell Munch
Kjell bodde hele sitt liv på Blommenholm og var sterkt knyttet til Villa Fredheim, som hans far kjøpte for å drive Munchs pensjonatsjole. Da Kjell overtok ansvaret og driften av stedet lot han seg inpirere til å lage utallige kunstverk med utgangspunkt i hagearbeidet (tomten er på 6 mål) og oppussingen av bygningene. Grener ble til relieffer, listverk, bjelker og planker ble satt sammen til fargeglade kirker, slott og byer. Etter korte reiser, gjerne dagsturer, så kom Kjell hjem til sitt atelier og begynte å pusle sammen sommerminnene. Flere av dem er å se i utstillingen i sommer.
Kjell Arnold Utne Munch (1923–2003) var utdannet ved Statens kunst- og håndverksskole (nå KHiO) i faget belysningsdesing. Han jobbet ved Glasmagasinets tegnekontor, for Høvik lys og som reklamefotograf av brukskunst. Han var utstillingssky, men hadde sin siste, utstilling ved Asker museum i 2003.
Thomas Nesland Olsen
Alle øyeblikk vi ubevisst fanger i livet. Glimt. Opplevelser vi får gjennom farger, lukter, lyd, lys. Om vi deler øyeblikket med noen eller er i det alene. Enhver årstid er fyllt med ulike korte stunder. I maleriet «Landskap» fanget Thomas et sekund fra en skogstur.
Thomas Nesland Olsen er billedkunstner og har atelier på Sjøholmen og bor i Asker.
Jorunn Westad
Jorunn maler ofte landskap, som på samme tid er abstrakte og likevel er naturen så uenderlig gjenkjennelig. Fraværet av byninger er markant for alle som kjenner henne best som arkitekt. Kanskje står jeg inne i en av hennes bygninger og betrakter en usikt? Jorunn undersøker krefter, både fysiske og psykiske som driver frem bildene. Bildene er som regel tvetydige og ofte motsetningsfylte. Hun jobber mye med det mørke for å få fram lyset, maler frem vær, lys og former skapt av naturen. Hun maler bildene i serien «Krefter» med akryll og ofte iblandet sand, for å gi maleriene en taktil og røff tekstur.
Jorunn Westad bodde lenge på Geilo, før hun flyttet til Hvasser hvor hun jobber som sivilarkitet og kunstner.
Ingrid L. Lindemann
Ingrid har fortalt meg at dette maleriet i flere år var en stille, horisontal utsikt. Etter noen år malte hun en kystlinje. Så flyttet kunstneren til Italia. I løpet av den perioden reiste det seg et byggverk der hav møter himmel – et «Palazzo – Via transparente». Endringenes tid.
Ingrid Louise Lindemann er grafisk designer og kunstner. Hun vokste opp på Blommenholm og bor nå i Oslo og den lille byen Perinaldo i Italia.
Eva Sjøwall
Eva elsker å finne forskjellige metoder og måter å overraske seg selv på i sine arbeider. Hun arbeider gjerne med ulike eksperimenter og stiler parallelt. Tegningene i ustillingen, som er fra serien Gray senses, er akryl, kull, blekk, sølvblader og metallpulver på papir. For meg gir tegningene umiddelbart inntrykk av en kalligrafisk bokstav, men bokstavene til Eva er store – som å komme tett på de store skiltene på toppen av urbane bygg. Eller som å stå høyt der oppe og skue ned mot et abstrahert landskap. I bildene henger det en rød prikk. Selvfølgelig dras jeg mot denne. En prikk for å pirre nysgjerrigheten og gi blikket en retning eller muligheten for å se hele tegningen fra enda et nytt perspektiv?
Eva Sjøwall vokste opp på Stabekk, hun er kunstner, grafisk designer og gründer og bor nå på Blommenholm.
Alex GO
Det er så mye å si og se i denne puppedama malt på en benkeplate. Hun så meg rett i øynene på Instagram, selvom hun skjeler! Er det fordi hun er en tydelig referanse til Edvard Munchs «Skrik»? Aleksander kaller maleriet «Siste skrik», men det kan jo ha flere betydninger. Er det flere øyne i bildet? Flere gap som åpnes. Er det desperasjon eller humor? Og fargen!
Alex GO (Aleksander Greiner Offerdal) er kokk og selvlært kunstner, som maler på det han måtte ha for hånden. I koronatid er vaskemaskinen prydet av Hawaii og stuebordet er heldekorert – jeg fant Peppa gris.
Benedicte Pedersen
Benedicte arbeider med abstrahering av former og gjennomskinnelighet i farger. For meg kan det være forstørrelse av livsformer, som å se et nærbilde av livets innerste mønstre. Benedicte gikk ut fra DTK Kunstfagskolen i Bærum i 2020 og har avsluttende utstilling i år. Hun bruker akryl når hun maler og lager også tegninger med akryl, blekk og penn på papir. Stadig på søken etter en organisk tilnærming for å skape variasjon i formene.
Benedicte er billedkunstner og grafisk designer og bor på Blommenholm.
Henriette Roka-Aardal
I 2020 holdt Henriette utstilling i egen hage. Fugler fløy stille over lerretene under epletrærne. Grenene kastet skygger i sommerlyset. Og Henriette fanget bladverket i dem med sin pensel og fuglene fortsatte å for alltid fly stille i epletrærne. I den ene fuglen glimrer sollyset i fuglens forgylte hode.
Henriette Roka-Aardal er kunstner og utdannet forgyller. Hun er oppvokst på Høvik og bor nå i Røyken.